HVALSTAD SCHOOL

2019 - School yard with skatepark, pump track and parkour gym - Hvalstad school, Norway

Working closely within definitive topographical and ecological parameters in Hvalstad School, we have aimed to create an exceptional and modern outdoor space and schoolyard for young people. A mix of concrete, asphalt, wood and steel makes up a parkour park, street-basketball court and seamlessly intertwined concrete skatepark and asphalt pump track.

The skatepark contains a flowing open bowl connected to various lumps and bumps, as well as some classic street style features. We also included a timber spine-mini-ramp in the park and character seating.

Uniquely one line of the pump track weaves in and out of the existing trees, an exciting feature and in keeping with our commitment to sustainably designing into the environment – instead of against it.